eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Maeszai, 2018. július 7.A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele egy mentőcsapatról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)
Nyitókép: MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet

Gyerekmentő kapszulát készített a barlangban rekedt fiúknak Elon Musk - videó

Az űrkutatással foglalkozó SpaceX és az alagútfúrással foglalkozó Boring Company mérnökeit küldte Thaiföldre Elon Musk, hátha kitalálnak valamit, amivel segíthetnek a barlangban rekedt focicsapaton.

Szombaton a szakemberek már konzultáltak a helyi mentőcsapattal, és közösen azt dolgozták ki, hogy mentőkapszulákat kéne bejuttatni a gyerekekhez, amiben jó eséllyel túlélhetnék a kifelé vezető utat.

Musk egy kicsi, gyerekméretű tengeralattjárót említ, amihez a Falcon rakéta-technológiáját is felhasználnák. Könnyű, hogy 2 búvár elbírja, és kicsi, hogy átférjen a szűk helyeken – írta Musk, hozzátéve, hogy 8 óra alatt megépítenék és 17 óra alatt a helyszínre juttatnák a mentőkapszulákat.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×