eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Davos, 2017. január 18.Joe Biden leköszönő amerikai alelnök a 47. Világgazdasági Fórum egyik rendezvényén a svájci Davosban 2017. január 18-án, a négynapos tanácskozás második napján. (MTI/EPA/Gian Ehrenzeller)
Nyitókép: GIAN EHRENZELLER

Joe Biden elnökaspiráns lehet

Joe Biden demokrata párti politikus, volt amerikai alelnök egy televíziós interjúban nem zárta ki, hogy indul a 2020-ban esedékes elnökválasztáson.

A 75 éves politikus az MSNBC televízióban beszélt arról, hogy nem lenne ellenére az indulás az elnökválasztáson. "Tényleg remélem, hogy valaki más előlép közülünk, szerintem van néhány tényleg jó politikusunk" - mondta Biden, majd a riporter szerepét ellátó demokrata párti politikus, polgárjogi aktivista Al Sharpton sürgetésére leszögezte, hogy megfontolja a saját indulását. Még az idei év végéig meghozza döntését - tette hozzá.

Biden 1973 és 2009 között Delaware állam demokrata párti szenátora volt, 2009-től pedig Barack Obama akkori elnök alelnöke. A 2016-os elnökválasztás előtt a pártján belül is sokan sürgették, hogy induljon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, ám elhárította, arra hivatkozva, hogy az egyik fia 2015-ben agydaganatban meghalt, ezért még nem áll készen ilyen szerepvállalásra. Az MSNBC-nek adott interjújában ismét megerősítette, hogy az előző elnökválasztás idején a családját helyezte előtérbe a politikával szemben. Hillary Clinton demokrata párti jelöltnek Donald Trump republikánus párti jelölttől elszenvedett veresége után Biden többször is kijelentette, hogy ha ő lett volna az elnökjelölt, a demokraták nagyobb eséllyel szállhattak volna versenybe a Fehér Házért.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×