eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kemerovo, 2018. március 28.A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Nyitókép: -------------------

Megrázó részletek derültek ki az oroszországi bevásárlóközpont leégéséről

A nemzeti zászlókat félárbócra eresztve, a szórakoztató műsorok és előadások törlésével gyászolja szerdán Oroszország a kemerovói plázatűz áldozatait.

Vladlen Akszjonov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium helyettes vezetője szerda reggel közölte, hogy nincs már olyan személy, akinek a sorsa a katasztrófával kapcsolatban ne lenne ismeretes, és a hatóság nem tud olyanokról, akik még mindig eltűnt hozzátartozóikat keresnék.

A tűzvésznek Akszjonov szerint 64 halálos áldozata volt, a holttesteket, amelyek közül eddig 27-et sikerült azonosítani, átadták a Nyomozó Bizottságnak (SZK). A vasárnapi katasztrófában 41 gyerek vesztette életét. Az első temetéseket szerdán tartják meg.

Kemerovo, 2018. március 26.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, drónnal készített kép a kiégett Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról és a törmeléket takarító munkásokról a nyugat-szibériai Kemerovóban 2018. március 26-án. Az előző napon keletkezett tűzvészben legkevesebb hatnannégy ember életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek és tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. (MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Kemerovo, 2018. március 26. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, drónnal készített kép a kiégett Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról és a törmeléket takarító munkásokról a nyugat-szibériai Kemerovóban 2018. március 26-án. Az előző napon keletkezett tűzvészben legkevesebb hatnannégy ember életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek és tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. (MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

A katasztrófavédelmi tárca szerint kórházban 14 embert, köztük két gyereket ápolnak, orvosi ellátást további 62 ember, köztük 25 gyerek kapott.

A helyszínre korábban ellátogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök, akit egy több ezer fős tömeg is várt a tragédia helyszínén, hogy válaszokat kapjanak a kérdéseikre. A helyiek nem hiszik el, hogy valósak az áldozatokról szóló számok, szerintük sokkal többen haltak meg a tűzben. Sem az elnök, sem a kormányzó nem jelent meg a tüntetők előtt.

Egyre több részlet derül ki a áldozatok hozzátartozóitól, egyértelművé téve, hogy a tűz kitörése után sokkal több embert lehetett volna megmenteni. - írta az Index a Newsru.com alapján.

A tragédiában 27 gyerek vesztette életét. Velük együtt az áldozatok többsége a negyedik szinten lévő moziteremben halt meg, mert az ajtókat kívülről bezárták és a tűz kitörése után sem nyitották ki.

„Három perc alatt ott voltam a bevásárlóközpontban, felrohantam a negyedikre, könyörögtem, hogy nyissák ki a mozitermet, de erősködtek, hogy nincs ott senki” – mondta el egy nagymama, aki egy ideig még beszélt is telefonon a lányával, aki három gyermekével együtt halt meg a teremben.

Kemerovo, 2018. március 28.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Kemerovo, 2018. március 28. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

Alekszandr is három 5, 7, 11 éves gyerekeit vesztette el a tűzben. Az édesapa az első szinten várta a mozi végét, amikor nagyobbik lánya telefonált neki, hogy fulladoznak a füsttől. Felrohant, de útközben csaknem elájult az égő műanyag borítás füstjétől. Visszament az elsőre, hogy tűzoltókat hívjon magával. „Három percbe telt, b..., három percbe, amíg felvették a maszkjaikat, és végre bementek az épületbe” – mondta a férfi, aki végül hiába kísérte a tűzoltókat, azok mégsem mentek fel a teremig, mert valaki szólt, hogy a központi lépcső is ég.

A mentési munkálatok az épületen kívüliek esetében is szervezetlenül zajlottak a beszámolók szerint: többen 40 percen át a tetőre menekülve várakoztak, attól tartva, hogy a födém bármelyik pillanatban beomolhat. Végül létrával mentették le őket. Létrából is hiány volt, többen ezért kényszerültek arra, hogy kiugorjanak a 3-4. szintről.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×