eur:
387.13
usd:
356.28
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Aggasztó hírek Németországból

Németországban 140 év alatt 1,4 fokkal emelkedett az éves átlaghőmérséklet.

Az elmúlt 140 évben 1,4 Celsius-fokkal emelkedett az éves átlaghőmérséklet Németországban a Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) keddi jelentése szerint.

Az évi átlaghőmérséklet Európában 1-2 Celsius fokkal haladta meg 2017-ben a korábbi évekét, így a mérések kezdete óta ez volt az egyik legmelegebb év Németországban is: az éves hőmérsékleti átlag alapján a múlt esztendő 2002-vel és 2011-gyel együtt a hatodik legmelegebb év volt.

Thomas Deutschländer, a DWD szakértője kiemelte: a klímaváltozás hatásai tisztán láthatóak voltak 2017-ben.

Másrészt a januári és szeptemberi hőmérséklet viszonylag hidegebb volt. A szélsőséges időjárási jelenségek, például a heves viharok és esőzések "aggasztóak" voltak, június és december között túlnyomórészt esős volt az idő - mondta Deutschländer.

A szakértő szerint nehéz statisztikailag bizonyítani a szélsőséges időjárási jelenségek számának növekedését, de valószínűleg jóval több vihar, aszály és heves esőzés várható a következő években.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×