eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Több ezer weboldalt blokkoltak az oroszok

Az orosz főügyészség kérésére több mint háromezer szélsőséges tartalmú weboldalt blokkolt az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) - közölte egy csütörtöki moszkvai törvényhozói tanácskozáson Viktor Griny főügyészhelyettes.

Az orosz főügyészség mintegy 500 ilyen jellegű weboldal blokkolását kérte a Roszkomnadzortól, amely végül

több mint háromezer olyan weboldalhoz tiltotta le a hozzáférést, amelyek szélsőséges cselekedetekre és zavargásokra uszítottak.

Az említett honlapok közül mintegy ezer tartalmát azóta el is távolították.

A terrorizmus elleni harcról Griny elmondta, hogy a rendvédelmi szervek erőfeszítéseinek köszönhetően számos terrortámadást sikerült megelőzniük az ország különböző részein, köztük Moszkvában, a kelet-oroszországi Szahalini és a nyugat-oroszországi Vlagyimiri területeken, valamint a közép-oroszországi Hanti- és Manysiföld autonóm körzetben is.

A főügyészhelyettes ugyanakkor hozzátette, hogy a hatóságok fáradozásai ellenére a szélsőségesek továbbra is legfőképpen az interneten propagálják terrorista tevékenységeiket és végeznek toborzást a különböző terrorszervezetekbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×