eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Így terjed az internetes zaklatás

Így terjed az internetes zaklatás

Az amerikaiak nagyjából 40 százaléka esett már áldozatául internetes zaklatásnak, elsősorban a közösségi portálokon, köztük a Facebookon és a Twitteren - derül ki a Pew Research Center (PRC) kutatóintézet legújabb felmérésből.

Az eredmények szerint a 4248 válaszadó 41 százaléka tapasztalta már meg saját bőrén az online zaklatást például gúnynévadás, vagy kínos helyzetbe hozás formájában. Három évvel ezelőtt ez az arány még 35 százalék volt.

A megkérdezettek közül minden ötödik mondta, hogy a zaklatás súlyosabb formáival - fizikai fenyegetéssel és szexuális zaklatással - is találkozott már az interneten a kutatás szerint.

Összességében a férfiak (44 százalék) ugyan gyakrabban találják szembe magukat a jelenséggel, mint a nők (37 százalék), utóbbiak, különösen a fiatal nők azonban sokkal nagyobb valószínűséggel válnak szexuális tartalmú online zaklatás áldozatává.

A 18-29 éves korosztályban minden tíz nőből kettőt ért már szexuális zaklatás az interneten és nagyjából 50 százalékuknak küldtek már olyan "félreérthetetlen" képeket, amelyeket nem kértek.

A közösségi média a leggyakoribb helyszíne az online zaklatásnak: a megkérdezettek 58 százaléka mondta, hogy legutóbb a közösségi portálok valamelyikén érte zaklatás.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×