eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nyilvános illemhelyen felejtette fegyverét a kormányfő egyik testőre

Egy nyilvános illemhelyen felejtette szolgálati fegyverét az egyik rendőr, akinek feladata az új-zélandi miniszterelnök védelme - derül ki abból a vizsgálati jelentésből, melyet pénteken hozott nyilvánosságra a helyi rendőrség.

Az eset tavaly nyáron történt. A rendőr egy bárki által látogatható mellékhelyiségben felejtette fegyverét, majd megkérte egy kollégáját, hogy menjen el az őrizetlenül hagyott pisztolyért. A jelentés szerint a pisztoly másfél órára maradt őrizetlenül, és pont a másik rendőr érkezése előtt találta meg valaki, a rendőrnek pedig sikerült "további incidens nélkül" visszaszereznie.

A vizsgálat szerint a szórakozott rendőr hibát követett el, ráadásul kétszer is, mert egyrészt nyilvános, bárki számára hozzáférhető helyen hagyta töltött fegyverét, és akkor sem járt el helyesen, amikor kollégáját kérte meg, hogy menjen el érte. Ennek ellenére megtarthatja az állását.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×