eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megszólalt a manchesteri robbantás feltételezett elkövetőjének apja

Meglepődött fia tettén a feltételezett támadó, Salman Abedi édesapja, aki öt nappal ezelőtt beszélt legutóbb a fiával - derül ki abból az interjúból, amit a Reuters brit hírügynökség készített szerdán a Líbiában őrizetbe vett férfival.

Ramadán Abedi azt mondta, úgy tudta, hogy fia zarándoklatra készül Mekkába.

"Úgy öt napja beszéltem vele legutóbb. Nem volt semmi baj, minden rendben volt" - nyilatkozott az apa, aki abban is biztos, hogy a fia nem volt tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

"Salman nem tartozott semmilyen szervezethez. Az egész család meghökkent, mert Salman nem hitt ilyesmiben, nem foglalkoztatták ilyen ideológiák" - magyarázta Ramadán Abedi.

"Elítéljük az ilyen, civilek és ártatlanok ellen elkövetett terrorcselekményeket" - húzta alá a feltételezett öngyilkos merénylő édesapja.

Az al-Arabija hírtelevízió szerdán arról számolt be, hogy a líbiai hatóságok szélsőségesként tartották számon Ramadán Abedit. Az apa mellett szerdán Salman Abedi testvérét is őrizetbe vették Líbiában.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

Őrizetbe vettek egy nőt

A brit rendőrség szerdán egy hatodik embert, egy nőt is őrizetbe vett a hétfő esti manchesteri terrortámadással összefüggésben.

A hatóságok az észak-angliai nagyváros északi részén tartottak házkutatásokat.

"Ezek a házkutatások összefüggésben állnak a hétfői szörnyűséges terrortámadással a Manchester Arenában, de ez egy nagyon gyorsan változó nyomozás, és a jelen pillanatban mindenre nyitottak vagyunk" - tudatta közleményében a rendőrség, melyből az is kiderül, hogy a nőt a nyomozással összefüggésbe hozott egyik lakcímen vették őrizetbe.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×