eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tizenhét embert még keresnek az olaszországi lavinaomlás után

Tizenkettőre emelkedett a közép-olaszországi Rigopiano szállodát betemető lavina halálos áldozatainak száma, további tizenhét embert pedig még mindig keresnek hat nappal a katasztrófa után - adta hírül az olasz média kedden.

Hétfőn a tűzoltók három kutyát emeltek ki a hóval borított romok alól, ami tovább táplálja a reményt a túlélők tekintetében. Eddig összesen tizenegy embert sikerült életben kiemelni a hógörgeteg alól. A mentőcsapatok kedden is dolgoztak, bár az új járatok megnyitása ellenére csak lassan haladnak. Sokszor puszta kézzel kell utat ásniuk a hóban, mert attól tartanak, hogy másképp omlást idéznének elő a hotel belsejében.

Eközben az olasz igazságszolgáltatás nyomozást folytat a Rigopiano felelősségének megállapítására az eseményekben. A szálloda tulajdonosai ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak vizsgálatot, amely azt kutatja, hogy minden kockázatot figyelembe vettek-e a hotel megépítése során, és mindent elkövettek-e a január 18-án történt katasztrófa elkerülése érdekében.

Múlt szerdán három közepes erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét, ahol tavaly hatalmas pusztítást okozott egy erős földmozgás. A lavina a szerdai földmozgások után temette maga alá a Gran Sasso-hegységben, 1200 méter magasságban fekvő, négycsillagos hegyi szállodát. A hógörgeteget, amely a hotelt betemette és egyes részeit, berendezési tárgyait magával sodorta, nem hivatalos közlések szerint a földrengés válthatta ki. A 60 ezer tonna havat, omladékot és törzsestől kicsavart fákat szállító lavina 4000, maximálisan felgyorsított kamion erejével temette maga alá az épületet - szemléltette az AFP francia hírügynökség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×