eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

München polgármestere sörözni hívja Obamát

München polgármestere, Dieter Reiter kedden meghívta Barack Obama leköszönő amerikai elnököt az idei Oktoberfestre, amivel szaván fogja.

Obama amerikai elnökként hatszor járt Németországban, legutóbb tavaly novemberben, amikor berlini búcsúbeszédében azt mondta: szeretne majd visszatérni magánemberként, és felkeresni a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfestet.

"Gyanítom, hogy sokkal vidámabb a dolog nem elnökként" - mondta.

Idén az Oktoberfest szeptember 16-tól október 3-ig tart. A müncheni polgármester már a nyitóünnepségre elvárja a "leendő volt" amerikai elnököt - tudatta szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×