eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Tunéziában letartóztattak három dzsihadistát, aki kapcsolatban állt Amrival

A tunéziai hatóságok letartóztattak három feltételezett dzsihadistát, aki kapcsolatban állt a berlini gázolásos merénylet elkövetőjével, Anis Amrival, egyikük az unokaöccse - jelentette be szombaton a tuniszi belügyminisztérium.

A közlemény szerint a szóban forgó, 18 és 27 év közötti emberek egy terrorista sejt tagjai, akik kapcsolatban álltak a berlini támadást elkövető Anis Amriva. Az ország középső részén található Kairuan tartományban tartóztatták le őket, ahol Amri szülővárosa is van.

Amrit péntek hajnalban Milánóban lelőtték olasz rendőrök.

A terrorista 18 éves Fedi nevű unokaöccse bevallotta a hatóságoknak, hogy nemrég még kapcsolatban volt unokabátyjával, és Amri azt kérte tőle: csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez.

Amri pénzt küldött neki Németországból, hogy ő is oda tudjon utazni - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×