eur:
393.46
usd:
364.34
bux:
71930.89
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Hackerek vették össztűz alá az orosz bankokat

Az öt orosz legnagyobb orosz bank elleni túlterheléses (DDoS-)hackertámadásokat hárított el hétfőn a Rosztyelekom (Rostelecom) - közölte pénteken az orosz állami telekommunikációs társaság.

A TCP SYN Flood (szolgáltatás-megtagadással járó elárasztásos) típusú támadás csúcsteljesítménye másodperceként 3,2 millió csomag volt. A leghuzamosabb támadás több mint 2 órán át tartott. A Rosztyelekom nem nevezte meg a célpontokat, arra hivatkozva, hogy azok mind az ügyfelei voltak.

A vállalat szakértői megállapították, hogy a forgalom egy részét otthoni felhasználók IoT (Internet of Things, a.m.: Dolgok Internete) rendszerbe bekapcsolt routerei segítségével generálták. A múlt héten hasonló támadás érte a német Deutche Telekom és az az Eircom szolgáltatót.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) múlt pénteken jelentette be, hogy tudomást szerzett egy külföldi titkosszolgálatok által hétfőre előkészített, jelentős kibertámadásról, amelynek célja az orosz pénzügyi rendszer destabilizálása. Az előrejelzés szerint az akciót közösségi oldalakon megjelentett és sms-ben elküldött, az orosz bankrendszer csődjéről szóló álhírek tömegének kellett volna kísérnie. Az FSZB közölte, hogy megtették az elhárításhoz szükséges ellenintézkedéseket.

Hétfő este az orosz VTB bank közölte, hogy weboldalait DDoS-támadás érte, de ez nem okozott fennakadást a működésében.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Titokban vették fel Trump pikírt reakcióját: ez a kendőzetlen véleménye a Bident övező pletykákról

Titokban vették fel Trump pikírt reakcióját: ez a kendőzetlen véleménye a Bident övező pletykákról

Donald Trump volt amerikai elnök biztosra vette, hogy a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden kiszáll az elnökválasztási versenyből a múlt heti vitán nyújtott gyenge teljesítménye után, amit Trump szerint ő ért el. A várható republikánus elnökjelölt emellett Kamala Harris alelnökről is megosztotta a nyomdafestéket nem tűrő véleményét egy közösségi médiában keringő videó tanúbizonysága szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×