eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Biden szerint Trump népszerűtlen, de Clinton elutasítottsága is magas

Biden szerint Trump népszerűtlen, de Clinton elutasítottsága is magas

Nem figyeltek eléggé a vidéki emberekre és a munkásokra - így foglalta össze a Demokraták vereségének okát a leköszönő alelnök. Joe Biden egy fogadáson, szűk körben beszélt erről.

Egy választás nem változtatja meg Amerikát – mondta a még januárig hivatalban lévő alelnök egy fogadáson, szűk körben. Joe Biden szavait azonban rögzítették, és a sajtóhoz is kikerültek a politikus gondolatai a Demokraták választási vereségének okairól.

A távozó alelnök védelmére kelt a szavazók egy részének, azt mondta, nem mindenki rasszista, aki Donald Trumpra szavazott, egyszerűen csak sokan vannak, akik szokásoktól eltérően most nem a Demokratákra adták le a voksukat.

Ennek pedig meglátása szerint az az oka, hogy a kampány során nem fordítottak elég figyelmet a vidéken élő emberekre és a keményen dolgozó amerikaik tömegeire. Barack Obama meg tudta szólítani ezeket az embereket, Hillary Clinton mostani kampánya azonban nem. És ez azért jelentett szavazatvesztés Joe Biden szerint, mert a globalizáció ezen rétegeket sok esetben hátrányosan érintette, és most úgy érzik, a politika elfordult tőlük. Ráadásul – tette hozzá az alelnök – a legújabb kori történelemben most először csökken bizonyos csoportok várható élettartama.

És ez éppen a 40-55 év közötti fehér amerikaiak köre, akik között a legnagyobb az öngyilkossági aránya is. Ők azok, akik nem tudják kezelni a világban bekövetkezett hatalmas változásokat, nem találják a megfelelő válaszokat, és a saját helyüket – magyarázta Joe Biden, aki megjegyezte, hogy ilyen népszerűtlen elnököt még sosem választottak meg az Egyesült Államok történetében, mint amilyen Donald Trump, hozzátette azonban, hogy Hillary Clinton elutasítottsága is nagyon magas.

A CBS News riportere Nancy Cordes arról beszélt, Chuch Schumer, akit a szenátus kisebbségben lévő demokrata frakciójának új vezetőjévé választottak azt mondta, a Demokratáknak egyes javaslatokkal ellentétben nem szabad olyan irányt meghatározni, amely szerint inkább a kisebbségekre és a nőkre vagy a fehér munkásokra kell koncentrálnia. Mindenkit meg kell szólítani és mindenkit meg kell hallgatni, így lehet a párt valóban mindegyik társadalmi csoport pártja – mondta a Demokraták frakciójának új vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×