eur:
393.7
usd:
365.99
bux:
71832.85
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Ilyen elnök lesz Donald Trump

Donald Trump olyanokat szólított meg, akik eddig nem mentek el szavazni, és önmagát hozta a kampányban – mondta Feledy Botond külpolitikai elemző a következő amerikai elnökről az Arénában.

Kedden még azt hittük, hogy egyszerű győzelmet arat Hillary Clinton, de azt olyan szavazói mozgás történt, amelynek egy részét ismerjük még csak – mondta Feledy Botond külpolitikai elemző az InfoRádióban az amerikai elnökválasztásról.

Kiemelte: sok apró tényező eredményezte végül azt, hogy Donald Trump lett a befutó, a várakozások ellenére is. Komoly átszavazás lehetett a demokratákhoz regisztrált voksolók körében az úgynevezett rozsdaállamokban, az egykori nagyipari területeken, és Floridában sem mindenki támogatta a demokrata jelöltet azok közül, akikről ezt hitték.

Hillary Clinton kudarcának okaként sokan azt hozzák fel, hogy elszakadt a valóságtól, Washingtonból kevésbé látta a vidék gondjait. És hiába nem rossz az Egyesült Államok gazdasági helyzete, az emberek valóságfelfogása folyamatos transzformáción ment át, Clinton pedig ezzel nem tudott mit kezdeni – fejtette ki az elemző.

Feledy Botond hangsúlyozta: a republikánusok a 2012-es vereség után önvizsgálatot tartottak, ám annak eredményéből most semmit sem valósítottak meg. Trump annak az ellenkezőjét hozta, és olyanokat szólított meg, akik eddig nem mentek el szavazni – vélekedett.

„A jelenlegi rendszerben Donald Trump magatartása bizonyult az életképesebbnek. A republikánus jelölt magát adta a kampányban, hiába küzdött sokszor ezzel a kampánystábja Szerencséje volt, hogy ez végül ilyen eredményt hozott” – mondta az elemző.

Feledy Botond szerint nehézséget jelent Donald Trumpnak, hogy republikánus többség lesz a szenátusban és a kongresszusban is, hiszen nem mondhatja majd azt, hogy akadályozzák bármiben. Arra fordíthatja a pénzt, amire ő akarja, nem kell kompromisszumokat követnie. Komoly költési irányváltások várhatóak – fejtette ki.

Az elemző szerint nagy meccs várható arról, hogy végül kik állnak be Trump mögé a republikánus pártból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×