eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szijjártó: Jean Asselborn aljas támadást indított Magyarország ellen

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek és Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének Magyarországot támadó szavai súlyosan mélyítik Európa válságát.

A külügyi tárca vezetője arra reagált, hogy a Die Welt német lap keddi számában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Magyarország kizárását követelte az EU-ból. Szerdán pedig a Die Welt Martin Shulz EP-elnökkel közölt interjút Néhány ország csak venni akar, de semmit nem akar adni, míg az online változatban Nem értem, mire gondol Orbán úr címmel.

Ezekre reagálva Szijjártó Péter kiemelte: "Jean Asselborn - hiába tagadja - aljas támadást indított Magyarország ellen". A magyar embereknek azzal a döbbenetes ténnyel kell szembenézniük, hogy az illegális bevándorlás veszélyeivel szembeni védekezés miatt az Európai Unión belülről is támadják az országot.

Szijjártó Péter szerint "Jean Asselbornt és Martin Schulzot nem érdeklik a magyar emberek, és valójában nem érdekli őket a jogállam és a demokrácia sem", csak az, hogy minél több illegális bevándorló érkezzen Európába. Egy olyan nemzetet minősítenek "ellenforradalmárnak" és "az európai értékeken kívülállónak", amely nemzet forradalmat indított elnyomóival szemben, és a vérét adta a szabadságáért - emelte ki magyar külügyminiszter. Hozzátette: azt állítják, hogy "bárki bármit mondhat, de, ha valaki nem azt mondja amit ők, kirekesztik, megbélyegzik".

"Ez elfogadhatatlan, ez nem európai viselkedés" - szögezte le Szijjártó Péter, kiemelve: "a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Európa ne ebbe az irányba menjen tovább".

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×