eur:
391.45
usd:
358.7
bux:
72408.57
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland

Székelyudvarhelyen Gálfi Árpád, az MPP-EMNP választási szövetség jelöltje nyert

Gálfi Árpád, a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös jelöltje nyerte meg a székelyudvarhelyi polgármester-választást - közölte a Székelyhon portál, a jelölt kampánystábjától származó információkra hivatkozva.

A Gálfi Árpád a függetlenként indult Bunta Leventét, és Arros Orsolyát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjét győzte le. A Transindex portál közlése szerint a második legtöbb szavazatot összegyűjtött Bunta Levente, a város jelenlegi RMDSZ-es polgármestere elismerte vereségét, és sok sikert kívánt Gálfi Árpádnak.

Az RMDSZ jelöltjének székelyudvarhelyi vereségét Kovács Péter, a szövetség ügyvezető elnöke is elismerte kolozsvári sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy a szövetség párhuzamos számlálása szerint Szentegyházán is alulmaradt az RMDSZ jelöltje az MPP-EMNP jelöltjével szemben. A Hargita megyei városban Molnár Tibor szerezte meg a polgármesteri tisztséget.

Az RMDSZ saját számlálása szerint ugyanakkor a szövetség jelöltjeinek olyan településeken is sikerült győzniük, ahol korábban nem a szövetség politikusa viselte a tisztséget. Nyert az RMDSZ a Máramaros megyei Hosszúmezőn, a Szilágy megyei Baksán és a Kovászna megyei Maksán is. Utóbbi településen az EMNP polgármesterét váltja le az RMDSZ jelöltje.

Kovács Péter elmondta, Marosvásárhelyen a szavazatok harmadrészének a feldolgozása után éjfélkor tizes nagyságrendű volt a különbség Soós Zoltán és Dorin Florea között. Szatmárnémetiben szintén kiélezett volt a verseny Kereskényi Gábor és Dorel Coica között. Itt éjfélkor pár száz szavazattal Kereskényi vezetett.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Ukrajnában egyre többen tárgyalnának az oroszokkal, újabb frontot nyithatnak az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az ukrán lakosság jelentős része, csaknem 44 százaléka úgy véli, hogy itt az ideje a hivatalos béketárgyalások megkezdésének Oroszországgal – derül ki a ZN.ua média július 15-én közzétett felméréséből. Az eredmények azt mutatják, hogy egyre többen támogatják a diplomáciai megoldást, bár a feltételek körüli viták továbbra is élesek – tudósított a Kyiv Independent. Kirilo Budanov ukrán kémfőnök arról beszélt, hogy az oroszok hamarosan új frontot nyithatnak az ukrajnai háborúban. Az irányt is megnevezte, szerinte észak felől törnek majd be az oroszok, ám van ezzel kapcsolatban egy fordulat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×