eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Bezárják a guantanamói fogolytábort?

New York-i lapértesülés szerint a guantánamói haditengerészeti támaszponton működtetett fogolytábor bezárását tervezi az amerikai kormány.

A New York Times internetes honlapján washingtoni illetékesekre hivatkozva azt írta: a rabokat a tervek szerint amerikai területre vinnék át.

Az újság úgy tudja: tanulmányozzák azt is, hogy ebben az esetben a terrorista cselekményekkel vádolt rabok ügyeit szövetségi, vagyis polgári, nem pedig hadbíróságok tárgyalják majd, Guantánamón jelenleg mintegy 330 embert tartanak fogva.

A telepet az Egyesült Államok ellen 2001 szeptemberében végrehajtott terrortámadások után létesítették. A nyáron már szóltak sajtóhírek a börtöntábor esetleges bezárásáról, de akkor az amerikai kormányzat ezt határozottan cáfolta.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×