eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Egy hét alatt százmilliót keresett a volt brit kormányfő

Hatalmas pénzügyi sikert hozott Tony Blair számára észak-amerikai körútja, melyen több beszédet is tartott. A volt brit miniszterelnök alig egy hét alatt 300 ezer fontot (108 millió forintot) keresett, ráadásul a héten írta alá a szerződést visszaemlékezései megírásáról, ami 5 millió fontot (1,8 milliárd forintot) hoz majd a konyhára.

Kormányfőként 184 ezer fontot (66,2 millió forintot) keresett Tony Blair - évente. Most egy hét alatt közel a dupláját sikerült összehoznia egy pár, az Egyesült Államokban megtartott beszéddel.

A korábbi amerikai elnök, Bill Clinton sem jár rosszul a beszédekkel, ám a hírek szerint ő csupán bevételei egyötödét tartja meg, a többit saját AIDS-alapítványa és egyéb jótékonysági szervezetek számláira utalja át.

Bár Tony Blair is létrehozta saját alapítványát, arra egyelőre nem érkezett pénz - értesült a konzervatív Daily Mail című lap, amely megszólaltatott egy, a volt kormányfőhöz közeli forrást is, aki elmondta: a fellépési díj csökkenhet, ha a miniszterelnök szívéhez közel álló eseményen mond beszédet.

"Az őt kritizálóknak emlékezniük kellene a kormányfőként eltöltött tíz évre, miként arra is, hogy ugyanaz az ügynökség szervezi a beszédeit, mint Sir John Majorét" - utalt a korábbi konzervatív miniszterelnökre a forrás.

A Daily Mail ugyanakkor némileg rosszmájúan megjegyzi, hogy a pénz megtartásának egyik lehetséges oka lehet az is, hogy a Blair-házaspár még 4 millió fonttal (1,4 milliárd forinttal) tartozik londoni és bristoli ingatlanjai után.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×