eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Újabb leépítés a legnagyobb közszolgálati médiumnál

A BBC vezetése 2.500 munkahelyet szüntet meg, és eladja londoni televíziós központját.

A létszámleépítés elsősorban a hírszerkesztőségeket és a televízió műsorkészítő részlegeit érinti.

A BBC minden részlegében egymást érik az értekezletek, az alkalmazottaknak magyarázzák el, hogy miért van szükség jelentős költség megtakarításra, tehát elsősorban a létszám leépítésre.

A brit közszolgálati tévé- és rádiótársaság 2 milliárd font (718 milliárd forint) tartozást halmozott fel, elsősorban az előfizetési díjak csökkenése miatt.

A vezetés egyszersmind közölte, hogy mivel új munkahelyek is létrejönnek, a leépítés 1.800 embert érint valójában. A szakszervezet sztrájkot helyezett kilátásba.

A BBC televízió 10 százalékkal kevesebb műsort fog előállítani, több lesz az ismétlés, bár a főszerkesztők ígérik, hogy ez nem jár majd a minőség visszaesésével.

A leépítés legnagyobb vesztesei a vidéki szerkesztőségek, 600 főt kell elbocsátaniuk. A hírszerkesztőségek 400 főt, a riport és dokumentum stúdiók 500 főt veszítenek. A sportosztályok csak húsz embert.

A BBC vezérigazgatója, Mark Thompson már 2005-ben meghirdette a cég egészét érintő takarékossági programját, amelynek keretében az akkori, 27 ezer fős alkalmazotti állományt 14 százalékkal csökkentették.

A BBC, amelynek sem tévé-, sem rádióműsoraiban nincs reklám, kizárólag a háztartásonként jelenleg évente 127 fontos - összesen mintegy 3,8 milliárd fontnyi (1.400 milliárd forint) - éves előfizetési díjból, valamint ismeretterjesztő, dráma- és egyéb saját produkcióinak külföldi értékesítéséből él.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×