eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szex, hazugság, videó - de a Vatikánban?

Tagadja homoszexualitását az a vatikáni főpap, akinek rejtett kamerával rögzítették közeledését egy fiatal férfihoz. Tommaso Stenico azt állítja: csak tettette, hogy meleg, erre pedig a vizsgálódásai miatt volt szüksége. A Vatikán mégis elbocsátotta.

A botrány bejárta a világot. A férfi először arcát elrejtve nyilatkozott egy televíziós csatornának a homoszexualitásáról, és arról, hogy ezt titokban kell tartania. A Vatikánban azonban felismerték az irodáját, ahol az interjút adta, így könnyen beazonosították. A felvételen a főpap a többi mellett azt bizonygatja, hogy a homoszexualitás nem bűn.

A 60 év körüli Tommaso Stenico az egyik olasz napilapnak azonban azt nyilatkozta, hogy gyakorta volt látogatója melegek internetes csevegőfórumainak, és munkájával járó pszichoanalitikus vizsgálódásai során találkozott is meleg személyekkel.

Csapda volt

Tommaso Stenico azt mondja, melegnek tettette magát, hogy információkat gyűjtsön azokról, akik "homoszexuális tevékenységükkel rombolják az egyház tekintélyét".

"Mindez tévedés, ez csapda volt. Áldozata vagyok saját törekvéseimnek, amelyek arra irányultak, hogy pszichoanalitikus munkám révén megtisztuljon az egyház" - idézte a prelátust a vatikáni lap.

Felfüggesztették

Federico Lombardi vatikáni szóvivő viszont azt közölte, hogy a főpapot felfüggesztették hivatalából, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A férfi tagja volt annak a különleges bizottságnak, amely a papok felmentésével foglalkozott, valamint annak a testületnek is, amely a Vatikánba érkező zarándokokért volt felelős.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×