eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A gyermekek felét kifosztják az iskolában

Egyre nagyobb teret ölt a bűnözés az iskolákban, ám kevés ügy kerül a rendőrség elé - figyelmeztet egy brit civil szervezet egy felmérésre hivatkozva.

A gyermekek mintegy a felének lopták el valamilyen tárgyát az általános iskolában - derült ki egy több mint háromezer, 10 és 15 év közötti gyermek megkérdezésével készített felmérésből.

Szinte valamennyi gyermek, 95 százalék mondta azt, hogy valamilyen erőszak érte az iskolás évek alatt.

18 százaléka mondta azt, hogy az iskolából hazafelé rabolták ki, míg 57 százalék azt állította, hogy valamilyen tárgyát szándékosan megrongálták.

A gyerekek 46 százaléka panaszkodott arra, hogy valamilyen rasszista gúnynevet ragasztottak rá.

A gyerekek ki vannak téve a fiatalkorú bűnözésnek, de csak ritkán mérik fel, hogy ennek milyen hatása van életükre - figyelmezet a büntetési rendszer reformjáért küzdő Howard League igazgatója, Frances Crook.

A felmérés szerint a gyerekek többsége nem szól arról otthon, hogy erőszak érte, mert úgy gondolja, hogy a szülők úgysem ítélik azt akkorának, hogy értesítsék a rendőrséget.

A gyermekek kétharmada mondja el szüleinek, hogy bántalmazták társai, de ezeknek az eseteknek csak 28 százaléka kerül a rendőrség elé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×