eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Szögesdróttal védik Harry Pottert

Valóságos erődítménnyé változtatták azt a nyomdát, ahol a Harry Potter könyvek hetedik, befejező része készül. Mindenképpen meg akarják ugyanis akadályozni, hogy idő előtt kiderüljön, ki hal meg a főhősök közül.

Az utolsó pillanatig a legnagyobb titokban akarják tartani, ki lesz az áldozat. Ezért J. K. Rowling és a könyvet kiadó Bloomsbury is azt kérte: mindenki, aki bármit is tud a történetről, tartsa a száját.

A Harry Potter és a halálos szentekről annyi tudható bizonyosan, hogy 700 oldalas lesz, és július 21-én éjfélkor kerül a boltokba.

A könyvet már nyomják, ezért a Clays nyomda szigorú biztonsági intézkedéseket hozott: még egy sor szögesdróttal vették körül az épületet, és biztonsági őröket állítottak az összes ajtóhoz.

A bungay-i nyomda dolgozói nem vihetnek magukkal mobiltelefont sem az épületbe, nehogy lefényképezzék a könyv lapjait. Csak kisméretű táska lehet velük, és azt is minden alkalommal átvizsgálják.

Emellett titoktartási megállapodást is alá kellett írniuk, amelyben vállalják, hogy még a családtagjaiknak és a barátaiknak sem beszélnek a könyvről.

A szigorú intézkedésekre azért volt szükség, mert már kiderült: nem teljesen megbízhatóak a nyomda dolgozói. Mielőtt például a Harry Potter és a félvér herceg 2005-ben megjelent, a fogadóirodáknál gyanúsan sokan eltalálták, hogy meg fog halni a varázslóiskola igazgatója, Albus Dumbledore. A legtöbb nyertes pedig érdekes módon Bungay-ben és a szomszédos faluban élt.

Két évvel korábban, a Harry Potter és a Főnix rendje megjelenése előtt elbocsátottak, és 180 napos közmunkára ítéltek egy nyomdai alkalmazottat, mert ellopott néhány oldalt a könyvből.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Bár sokak számára meglepően hathat, a legendás orosz Kalasnyikov messze nem csak gépkarabélyokat jelölhet. A fegyvercsaládról szóló cikksorozatunkban foglalkoztunk már a szovjet érában gyártott „klasszikusokkal”, az orosz újragondolásokkal, és a más országok által használt kópiák egy részével is, most pedig górcső alá vesszük a széria egyéb variánsait, hiszen Mihail Kalasnyikov dizájnja a géppuskáktól a sörétes puskákig számtalan fegyverben megtalálható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×