eur:
396.08
usd:
359.49
bux:
71949.14
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Újabb botrány Diana hercegnő halála ügyében

Minden kérés ellenére nem hajlandók kiadni az illetékesek minden olyan dokumentumot, amely Diana hercegnő és Dodi Fayed halottkémi vizsgálata során készült - állítják Mohamed Fayed ügyvédei. Nem kapták meg például Károly herceg rendőrségi kihallgatásának jegyzőkönyveit. A visszatartott információt a halottkém jelentéktelennek, vagy túl érzékenynek ítélte.

Mohamed Fayed ügyvédei már a hercegnő és szerelme halálát három éven keresztül vizsgáló Lord Stevenstől is kérte az összes dokumentumot - sikertelenül, ezért bírósághoz fordultak.

Lord Stevens indoklása szerint a brit trónörökös semmit nem tudott a tragédia körülményeiről. A vizsgálat során meg akarták hallgatni Fülöp herceget, II. Erzsébet királynő férjét is, ő azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.


Összeesküvés-elmélet

Mohamed Fayed azt állítja, hogy fiát és a hercegnőt a titkosszolgálat gyilkoltatta meg - Fülöp herceg parancsára.

A bíróság kedden tartja a meghallgatást. Fayed ügyvédei azzal érvelnek, hogy a dokumentumok megtagadása veszélyezteti a halottkémi vizsgálat menetrendjét. A vizsgálatot a tervek szerint októberben kezdik újra.


Négy halottkém tíz év alatt

A keddi meghallgatás lesz az utolsó, amelyet Lady Butler-Sloss halottkém vezet. A 73 éves nyugalmazott bíró azért mondott le, mert úgy érzi, nincs elég tapasztalata a vizsgálat vezetéséhez.

A jövő hónapban veszi át a helyét Scott Baker - ő lesz a negyedik halottkém, aki a tíz évvel ezelőtti balesetet vizsgálja.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×