eur:
397.01
usd:
360.08
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Egyre kényesebb helyzetben az izraeli kormányfő

Az izraeli kormányfő három évvel ezelőtti házvásárlásának körülményeit vizsgáló eljárás folytatását sürgette a zsidó állam főszámvevője.

Misa Lindenstraussz azért vizsgálja a 2004-es adásvételt, mert szerinte Ehud Olmert és felesége több százezer dollárral olcsóbban jutottak hozzá a jeruzsálemi házhoz.

A főszámvevő azután továbbította a főügyésznek az ügy iratait, hogy a kormányfő válaszra sem méltatta a január végén elküldött főszámvevői iratokat. Az esetleges büntetőeljárás megindításáról a főügyész dönt.

A miniszterelnök ellen már folyik eljárás, amelyben illegális befolyásolással vádolják az izraeli Leumi bank magánkézbe adása miatt.

A gyanú szerint Ehud Olmert 2005 novemberében pénzügyminiszterként a bank privatizációjára kiírt pályázat feltételeit úgy alakította, hogy azok előnyösek legyenek üzletember barátai számára.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Az ír kormány előtt most egy különleges feladat áll: hogyan használja fel az Apple által befizetett 13,8 milliárd eurós (5480 milliárd forintos) adótartozást, amelyet az Európai Unió legfelsőbb bírósága rendelt el. A pénz azóta egy letéti számlán várakozik, mivel az EU Bírósága júliusban megerősítette, hogy Írország megsértette az állami támogatásokra vonatkozó törvényeket, amikor kedvező adózási feltételeket biztosított az Apple számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×