eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Egy jósra hagyta teljes vagyonát Ázsia leggazdagabb asszonya

Mostanáig mindenki azt hihette, hogy örökös nélkül halt meg Ázsia leggazdagabb asszonya. Nemrég azonban előkerült egy végrendelet, amelyben Nina Wang a csaknem 800 milliárd forintnak megfelelő vagyonát a jósára hagyta.

A Hong Kongban élő pár vagyonát egy ingatlanbirodalom építésével alapozta meg.

A milliárdos asszony férjét 1990-ben elrabolták, és azóta sem került elő. Az asszony 69 évesen egy daganatos betegségben halt meg, gyermekei nem voltak.

Mindezidáig mindenki úgy hitte, hogy az iparmágnás asszony egy 2002-ben készült végrendelet alapján egy jótékonysági szervezetre hagyja a vagyonát.

A most előkerült végrendeletben azonban állítólag az szerepel, hogy a jövendőmondó megfelelő módon tudná hasznosítani a vagyont.

Valószínűleg ezzel egy újabb per indul a milliárdokért. Az asszony ugyanis két éve már megvívott a bíróságon az apósáért, aki rajta kívül a férje utolsó élő rokona.

Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×