eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Nem kezdhetnek viszonyt korábbi betegükkel az orvosok

Nagy-Britanniában is megreformálják az egészségügyet: az orvosokra és az ápolókra büntetés vár, ha korábbi páciensükkel kezdenek szexuális kapcsolatot egy friss iránymutatás szerint.

A nagy-britanniai egészségügyi szabályozó testület irányelvei szerint az egészségügyben dolgozók csak akkor randevúzhatnak korábbi betegükkel, ha az orvosi kapcsolatuk mindössze minimális vagy ideiglenes volt.

Nem menti fel az orvosokat az sem, ha a páciens beleegyezését adta a szexuális viszonyhoz, és a kapcsolatot már az egészségügyi ellátás után kezdeményezték.

Az irányelvek szerint az orvosnak vagy az ápolónak át kell adnia egy kollégájának a páciens kezelését, ha vonzódik a beteghez.

A szervezet a betegek védelmének érdekében hozta meg az irányelveket - mondta Julia Stone, a testület igazgató-helyettese. A szervezet a szabályt megszegő orvosokat eltilthatja a munkavégzéstől.

Az utóbbi évek egyik leghírhedtebb esete Clifford Ayling nevéhez kapcsolódik, aki harminc évig folytathatta praxisát, noha betegei szerint nyíltan szexuálisan viselkedett velük. Az orvos négy évet börtönben töltött 13 zaklatási ügy miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×