eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Botrány Manchesterben: összecsaptak a szurkolók és a rendőrök - képekkel

Még el sem kezdődött a Manchester United - AS Roma Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzés, az angol város már erőszakos jelenetek tanúja volt. Az Old Trafford stadion környékén ugyanis több száz szurkoló és rendőr csapott össze.

Kevesebb mint egy héttel a botrányos római első mérkőzés után, ezúttal a manchesteri visszavágó helyszínén csapott össze több száz szurkoló a rendőrséggel. Brit sajtójelentések szerint a verekedés a Manchester United stadionjának főbejárata előtt tört ki.

A helyszínre kihívott rendőrök gumibotokkal és kutyákkal oszlatták fel a tömeget. A stadion környékén egyébként mintegy ezer olasz szurkoló gyűlt össze a nap folyamán.

A rendőrség sikeresen megfékezte a huligánokat, ám jelentések szerint kisebb összecsapások tovább folytatódtak.

Az összecsapások a lefújás után a belvárosban zajlottak tovább, a rendfenntartók 21 embert, köztük hét olaszt vettek őrizetbe, néhányuknál szúró-vágó fegyvert is találtak.

Az angol lapok beszámolói szerint három embert azért tartóztattak le, mert fosztogattak a Manchester United hivatalos ajándékboltjában.

Ha szeretne képeket látni az összecsapásokról, kattintson ide, vagy ide!

A "római ütközet"

Múlt héten a római első mérkőzést övezték botrányos jelenetek, akkor az angol szurkolók és az olasz rendőrök csaptak össze. Az angol bulvársajtó akkor "római ütközetnek" nevezte el a nézőtéri csatát, véres arcokat mutató felvételeket közölve arról, az olasz rendőrök minden bizonnyal túlzottan erőszakosan léptek fel.

A BBC brit közszolgálati médium szerint 11 angol szállítottak Rómában kórházba, a többségüket az ellátás után kiengedték, de kettőnek ott is kellett töltenie az éjszakát. Két Roma-szurkoló ugyancsak kezelést kapott.

Az UEFA által vizsgált botrány a szünetben tört ki, miután, alig két perccel korábban, Taddei góljával az AS Roma előnyhöz jutott. Öten egyébként már a találkozó előtt, az utcákon megsérültek, közülük hárman angolok, egy olasz szurkoló, egy pedig rendőr.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×