eur:
396.19
usd:
367.23
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Jogom van tudni, hogyan halt meg Diana és a fiam"

Mohammed Al Fayed nyert: kérésének megfelelően nyilvános lesz az az eljárás, amelyben fia és Diana hercegnő 1997-es halálának körülményeit vizsgálják. A korábbi elképzelés szerint a meghallgatás zárt lett volna, a döntés értelmében azonban a nyilvánosság is tájékozódhat.

A tárgyalást vezető Lady Butler-Sloss, a bíróság családjogi munkacsoportjának korábbi vezetője azt mondta: felülvizsgálta saját korábbi döntését, amelyben zárt tárgyalást rendelt el. A közvélemény számára ugyanis különösen fontos ez az ügy.

"A nyilvánosságnak, és nekem is jogom van tudni, hogyan halt meg Diana és a fiam 1997-ben - mondta Mohammed Al Fayes, a Wales-i hercegnő barátjának, Dodi Al Fayednek az apja. A Harrods tulajdonosa - saját bevallása szerint - nem nézné el, ha a piszkos részleteket a szőnyeg alá söpörnék.

Az előzetes meghallgatások januárba kezdődnek. A 36 éves Diana hercegnő és kedvese, Dodi Al Fayed 1997. augusztus 31-én Párizsban halt meg, autóbalesetben. A halál körülményei azonban azóta sem tisztázottak. Az autó az Alma-hídnál lévő alagút egyik pillérének ütközött, miközben lesifotósok követték őket.

Címlapról ajánljuk

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×