eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Száz embert öltek meg a feltételesen szabadlábon lévők

A próbaidőre szabadlábra bocsátott bűnözők majdnem száz gyilkosságot és további több száz súlyos bűncselekményt, egyebek mellett szexuális erőszakot követtek el az elmúlt két évben Nagy-Britanniában.

A statisztika szerint 2004-ben és 2005-ben a feltételesen szabadlábra bocsátott elítéltek 98 gyilkosságot követtek el, valamint 614 további súlyos bűncselekmény, egyebek mellett gyilkossági kísérlet, szexuális erőszak és gyújtogatás is a számlájukra írható.

A végleges számok valószínűleg ennél is magasabbak lesznek, 250 esetet ugyanis még mindig vizsgálnak.

Az adatokat mindössze két héttel azután hozták nyilvánosságra, hogy a sajtó és az ellenzék erősen kritizálta John Reid belügyminisztert a próbaidőrendszer ellentmondásos eredménye miatt.

A belügyminisztérium szóvivője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a próbaidőre bocsátott mintegy 150 ezer embernek csak töredéke, 0,2 százaléka került összetűzésbe a törvénnyel a vizsgált időszakban.

A liberális ellenzék ezzel együtt is skandalumot emleget, hozzátéve: a sokkoló számok azt mutatják, hogy a kormány nem képes megvédeni a társadalmat.

Angliában és Wales-ben 100 ezer emberre 144 börtönlakó jut, ami a legmagasabb arány Nyugat-Európában, de meghaladja például Törökország és a Koreai Köztársaság átlagát is.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×