eur:
393.88
usd:
356.26
bux:
72467.59
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Pokolgépek robbantak Törökországban

Négyen megsebesültek péntek este a dél-törökországi Adanában, miután felrobbant két pokolgép. A CNN-Türk tévétársaság és az Anadolu hírügynökség beszámolója szerint a két robbanószerkezet öt perces eltéréssel lépett működésbe az üdülőváros központjában.

Az első egy bank előtt, a második egy irodaház előtt robbant fel. Mindkét épület egy olyan utcában található, ahol három baloldali politikai párt és egy emberjogi szervezet is irodát tart fenn.

Mind a négy sebesült áldozat török állampolgár.

Adanában három héttel ezelőtt tizenhárom személy sebesült meg, miután felrobbant két pokolgép a belvárosban. A merénylet elkövetőjeként egy radikális kurd szervezet, a Sólymok Kurdisztán Szabadságáért jelentkezett, amely a török hatóságok szerint a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt tagjaiból jött létre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Leleplezték Oroszország titkos tervét: Washington már fenyegetőzik

Leleplezték Oroszország titkos tervét: Washington már fenyegetőzik

A moszkvai ipari és kereskedelmi minisztérium, amely a védelmi termelésért felel, 2022 októberében titkos terveket dolgozott ki mintegy 82 milliárd rúpiás (akkori árfolyamon 1 milliárd dolláros) befektetéssel a kritikus elektronikai alkatrészek indiai beszerzésébe, amelyeket titkos csatornákon akartak beszerezni, hogy elkerüljék a nyugati kormányok figyelmét – derül ki a Financial Times birtokába került titkos orosz állami levelezésből, amely szerint Oroszország Indián keresztül próbálja biztosítani a háborús erőfeszítéseihez szükséges technológiai eszközöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×