eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Nem fogadják el Irán feltételeit

Irán csak akkor hajlandó újabb tárgyalásokat kezdeni atomprogramjáról, ha tárgyalópartnerei, az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagállama és Németország nem kezdeményez szankciókat az ország ellen. A német külügyminiszter közölte: a Nyugat számára elfogadhatatlan az Irán által szabott minden feltétel.

Frank-Walter Steinmeier elmondta: Teherán nem fogadta el a hat hatalom javaslatcsomagjának azt a követelését, hogy a tárgyalások megkezdése előtt függessze fel urándúsító tevékenységét.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap internetes kiadása arról számolt be, hogy a követelésre adott iráni válasz nem ad konkrét feleletet a nyugati ajánlatra, inkább a teheráni álláspontot fejti ki.

Irán a dokumentumban egyebek mellett azt követeli atomprogramja felfüggesztéséért cserébe, hogy a Közel-Kelet legyen atomfegyverektől mentes övezet, valamint hogy Izrael mondjon le tömegpusztító fegyvereiről.

Teherán hangsúlyozza azt is, hogy nem áll szándékában kivonulni az atomsorompó-szerződésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×