eur:
393.22
usd:
355.8
bux:
72440.62
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Cipőkanállal ástak alagutat a kétbalkezes bevándorlók

Két egyiptomi férfi előzetes letartóztatásban várja, hogy egy orosz bíróság döntsön ügyükben.Az egyiptomiak ellen tiltott határátlépési kísérlet a vád. Többszöri próbálkozásaik, amelyekkel megpróbáltak Nyugat-Európába jutni leginkább egy vígjáték témájául szolgálhatnának.

A huszas éveikben járó férfiak kálváriája Fehéroroszországban kezdődött, ahová Oroszországból érkeztek turistavízummal.

A lengyel határ közelében ásni kezdtek, és át is jutottak lengyel területre. Itt azonban eltévedtek, és ismét egy szögesdrót kerítés előtt találták magukat.

Miért hasznos a földrajzi műveltség?

Abban a hitben, hogy immár a lengyel-német határon járnak, ismét ásni kezdtek, és sikeresen át is másztak a szomszédos országba... csakhogy az nem Németország, hanem Fehéroroszország volt.

A helyi határőrség ekkor már felfigyelt a gyanús mozgásra, a két fiatalembert elfogták és később tíz nap börtönre ítélték.

A tekintélyuralmi vezetése miatt "Európa utolsó diktatúrájaként" is emlegetett Fehéroroszországot jól kiépített és őrzött határ választja el az Európai Uniótól.

A fehérorosz ügyészség szerint a két határsértő azért nem vett magának lapátot, mert félt, hogy azonnal lebukik.

Ukrajnával is próbálkoztak


Amitől nem féltek viszont, az a büntetés volt, mert szabadulásuk után ismét megpróbálták a mutatványt.

A minszki hatóságok kitoloncolták őket Oroszországba, de a pár még jóval a Moszkvába érkezés előtt leszállt a vonatról, hogy az orosz-ukrán határt vegye célba.

Itt azonban már elfogyott a szerencséjük: az orosz határőrök ugyanis jóval azelőtt megállították őket, hogy az ukrán határhoz értek volna.

Jelenleg előzetes letartóztatásban várják a döntést ügyükben

Ha elítélik őket, bírságot kell fizetniük, majd hazaküldik őket Egyiptomba.

Minden valószínűség szerint olyan módon, hogy egészen a repülőgép ajtajáig kísérik őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 12:02
×
×
×
×