eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Elfogták Szuperaput, 370 gyermek "apját"

Elfogták Paraguayban azt a német férfit, aki egy német joghézagot kihasználva szerte a világban több száz gyereket vett a nevére, arra számítva, hogy Németországban szociális támogatást kap utánuk.

Az 56 éves Jürgen Hass saját bevallása szerint, több mint 370 gyermeket "fogadott örökbe", többek között Oroszországban, Romániában, Indiában és Pakisztánban.

A dél-amerikai országban harminc gyermeket vett a nevére - többnyire szegény sorsú, egyedülálló nők gyerekeit -, és Németországba akart utazni velük. A férfit most a paraguayi örökbefogadási törvények megsértésével, illetve egy helyi lap értesülése szerint okirathamisítással vádolnak.

A férfi azt állítja, jobb körülményekhez szerette volna juttatni az örökbefogadott gyerekeket.

Hass másik célja saját elmondása szerint az volt, hogy "magán-bosszúhadjáratot" indítson a német állam ellen, amiért 1987-ben csalás miatt három év börtönre ítélték, szerinte ártatlanul.

Hass álláspontja szerint minden egyes örökbefogadott gyereke német állampolgárságra és ezzel havi kétszáz euró támogatásra jogosult. Nyugdíjas lévén ő maga viszont nem kötelezhető tartásdíjra.

"Szuperapu" arra alapozta tervét, hogy a német családjogi szabályozás szerint el kell ismerni apaként azt a férfit, aki annak vallja magát, ha ebbe az anya is beleegyezik, és ha senki más nem jelentkezik a gyermek apjaként.

A Hass-ügy kapcsán a német igazságügy-miniszter, Brigitte Zypries áprilisban előterjesztett egy törvénymódosítási javaslatot, hogy a jövőben megakadályozhatók legyenek az ilyen "álapaságok".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 12:02
×
×
×
×