eur:
393.22
usd:
355.86
bux:
72384.14
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Újabb gyanúsított a merényletkísérletek ügyében

Német sajtóinformáció szerint azonosította a német rendőrség a július végi merényletkísérletek második gyanúsítottját. A Spiegel című hamburgi hírmagazin internetes kiadása úgy tudja: a feltételezett terrorista egy 20 éves libanoni fiatalember.

A lap értesülése szerint a rendőrség keddre virradóra kölni otthonában megpróbálta elfogni a férfit, de sikerült megszöknie. A másik gyanúsítottat szombaton vették őrizetbe Kielben.

A német hatóságok pénteken jelentették be, hogy július 31-én a dortmundi és a koblenzi pályaudvaron helyeztek el terroristák egy-egy vasúti kocsiban robbanóanyaggal teli bőröndöket, amelyeket távirányítással akartak működésbe hozni.

A hatóságok közölték: információik alapján a gyújtószerkezetet be is indították, a pokolgép azonban technikai hiba miatt nem robbant fel. Németországban hétfő óta a legmagasabb fokú riadókészültségben vannak a biztonsági hatóságok.

A repülőtereket és a nagyobb vasúti pályaudvarokat megerősített rendőri egységek őrzik és a legtöbb helyen kiterjesztették a videokamerás ellenőrzéseket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 13:39
×
×
×
×