eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Programot ismertet a lengyel kormányfő

Lengyelországban szerdán ismerteti programját az új kormányfő. A törvényhozásban egyúttal bizalmi szavazást is tartanak.

Jaroslaw Kaczynski lényegében nem változtatott a kabinet összetételén, csupán a pénzügyminisztert váltotta le, míg a Jog és Igazságosság párt frakcióvezetőjét a kormány munkájának összehangolásáért felelős miniszterré nevezte ki.

Az új kabinet várhatóan kényelmes többséggel megnyeri a bizalmi szavazást, miután a Jog és Igazságosság, valamint az Önvédelem és a Lengyel Családok Ligájából álló koalíciónak 239 mandátuma van a 460 tagú szejmben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×