eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kuncze beszólását bírálta egy orosz lap

Hálátlanságnak nevezte egy orosz lap, hogy a szabad demokraták elnöke a sárospataki könyvek átadása után Vlagyimir Putyin orosz államfőnek azt mondta: ha körülnéz otthon, akkor talál még olyasmit, ami visszaadható Magyarországnak.

A Kommerszant szerint Kuncze Gábor "sötét hálátlansággal" fizetett Vlagyimir Putyinnak.

A lap riportere szerint az orosz elnök erre a következő választ adta: "Ön azt mondta, hogy ha nálunk találunk valamit... A magam részéről viszont hálás vagyok önöknek, amiért törvényt fogadtak el arról, hogy ha önöknél kerül elő valami, akkor azt visszaadják Oroszországnak. Ezt fontos volt hallanunk morális okból."

A Kommerszant szerint Putyin arra célzott: nem bízik abban, hogy a sárospataki kötetekért bármit is kaphat cserébe Oroszország.

A Magyar Nemzeti Múzeumba a hét végén átszállított 136 kötetet az intézmény kupolatermében tizenhárom tárlóban helyezték el.

A tárlók közül kettő a legkorábbi vitrinekből származó úgynevezett nyilas-szekrény, a többi a kiegyezés körüli években használt asztali tárló.

A kupolaterem központi helyére kerültek azok az üvegtárlók, amelyekben a legértékesebb könyvritkaságok láthatók. Ilyen például Hartmann Schedel 1493-as világkrónikája, a Cronicarum Libri.

{{keretes_cim}}

"A Fővárosi Közgyűlés MIÉP-Jobbik-frakciója szerint a Vlagyimir Putyin orosz államfő és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök által oly lelkesen szorgalmazott múltfelejtés és a kapcsolatok új alapokra helyezése nem valósulhat meg úgy, hogy Magyarország szovjet lerohanását, kifosztását hirdető, a meggyilkolt és megbecstelenített százezreket emlékét sértő óriásobeliszk csúfítsa el továbbra is Magyarország legszebb terét. A MIÉP-Jobbik-frakció több alkalommal felhívta a politikai döntéshozók és a közvélemény figyelmét arra, hogy hazánkat nem kötelezik nemzetközi egyezmények a megszállás emlékművének köztéri elhelyezésére, annak szoborparkban, vagy az orosz katonák porhüvelyének otthont adó temetőben van a helye."


Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×