eur:
395.86
usd:
367.17
bux:
73958.78
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Először Afganisztánban George Bush

Hivatalosan bejelentett három napos indiai útja előtt váratlanul Afganisztánba látogatott az amerikai elnök. George Bush még szerdán továbbutazik Újdelhibe.

Az amerikai elnök először látogat Afganisztánba, ahol az amerikaiak által vezetett koalíció döntötte meg a tálib rendszert 2001-ben.

Jelenleg mintegy 20 ezer amerikai katona állomásozik Afganisztánban, ahol az Al-Kaida terrorositái és a tálibok ellen harcolnak.

Az indiai fővárosban több tízezezren tüntettek az amerikai elnök látogatása ellen. A fehér és fekete zászlókat lengető tüntetők az Egyesült Államok iraki és afganisztáni politikája ellen tiltakoztak.

George Bush először látogat a világ legnépesebb demokratikus országába. A tárgyaló felek azt remélik, hogy az amerikai elnök aláírja Manmohan Szingh kormányfővel a két ország tervezett polgári célú nukleáris együttműködési megállapodását.

A megállapodást korábban az akadályozta, hogy India vitatta: melyik atomerőművét nyilvánítsa katonainak és melyiket polgárinak. Utóbbiakat Indiának meg kell nyitnia a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőrei előtt.

George Bush dél-ázsiai körútján a tervek szerint Pakisztánt is felkeresi.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×