eur:
395.95
usd:
365.16
bux:
73923.06
2024. július 31. szerda Oszkár

Gyurcsány bepörgi a világot

A BBC honlapján címlapra került Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pörgős-táncos videója, amelyről Batiz András kormányszóvivő azt mondta, az esküvőjére kapta ajándékba a kormányfőtől.

Magyar miniszterelnök ritkán kerül a BBC címlapjára, Gyurcsány Ferencnek ez legutóbb egy évvel ezelőtt sikerült, amikor a brit közszolgálati médium előkelő helyen számolt be arról, hogy a kormányfő bocsánatot kért, amiért leterroristázta a szaudi fociválogatottat.

A rövid klip azért is keltette fel a brit média figyelmét, mert a kezdő képsoron egyik kedvenc szinészük, Hugh Grant látható az Igazából szerelem című filmben. Ebben Huge Grant a brit miniszterelnököt játsza.

A BBC idézi Gyurcsány Ferenc blogját, amelyben a miniszterelnök leírja, hogy baráti társaságában évek óta bevett szokás, hogy újév hajnalán egy Hugh Grant filmet néznek meg, vagy a Notting Hillt vagy az Igazából szerelem címűt.

Saját blogján Batiz András azt írja a klipről: "Amit itt láthattok, az egy jelenet egy hosszabb filmből, amit kvázi nászajándékként kaptunk. (A film többi részében rokonok és közeli barátaink szerepelnek.) A jelenet, még minket, vagyis azokat is meglepett, akik naponta találkozunk a miniszterelnökkel, és nyilván ismerjük egy olyan oldalát is, amit a többség nem. Nem volt kifogása ellene, hogy megmutassam."

A BBC szerint nekünk, magyaroknak már az is kissé hihetetlen lehetett, hogy Hugh Grant brit miniszterelnököt játszik, de ennél is hihetetlenebb, hogy miniszterelnökünk Hugh Grantot játssza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 16:02
×
×
×
×