eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

A Mohamed-karikatúrák miatt halt meg egy katolikus pap?

Törökországban egy fantomkép alapján elfogta a rendőrség a Trabzonban megölt olasz katolikus pap feltételezett gyilkosát.

A 16 éves török fiatalember állítólag a Mohamed-karikatúrák miatt támadta meg a lelkészt. A hírt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de az ügyészség szerint bevallotta tettét.

A 99 százalékban muszlimok lakta Törökországban is több ezren tüntettek a Mohamed prófétát terroristaként ábrázoló gúnyrajzok megjelentetése miatt.

A 60 éves Andrea Santorót akkor lőtték le, amikor templomában imádkozott. Szemtanúk szerint a gyilkos Allahot dicsőítette, mielőtt megölte a papot.

A lelkész holttestét kedden hazaszállították Olaszországba, ahol még a héten a hét római főtemplom egyikében, a Lateráni Szent János-székesegyházban ravatalozzák fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×