eur:
395.18
usd:
365.03
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Megalakul a palesztin parlament

Február 16-án tartja alakuló ülését az újjáválasztott palesztin parlament. Ezt a választásokon győztes Hamász radikális szervezet vezetői jelentették be, miután Gázában tárgyaltak a Palesztin Hatóság elnökével.

Iszmáil Hanije, a Hamász listavezetője és Mahmúd Zahar, a szervezet egy másik vezetője közölte: remélik, hogy a Hamász még ebben a hónapban kormányt alakíthat.

A csoport vezetői most találkoztak először Mahmúd Abbásszal a január 25-én tartott palesztin parlamenti választások óta. A Hamász abszolút többséget szerzett a voksoláson, súlyos vereséget mérve ezzel a Mahmúd Abbász vezette Fatah mozgalomra.

A Palesztin Hatóság elnöke az egyeztetésen nem szabott semmilyen politikai feltételt a kormányalakítással összefüggésben; nem követelte a Hamásztól sem Izrael létjogosultságának elismerését, sem a korábbi palesztin megállapodások betartását.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×