eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Újabb összecsapások Hongkongban

Hongkongban a rendőrök vitték el a tüntetőket, akik a város főutcáján tartottak ülősztrájkot egy nappal a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) miniszteri konferenciája idején történt összecsapások után.

A szombati összetűzésekben 97-en megsérültek. A rendőrség 900 embert őrizetbe vett, közöttük a mezőgazdasági termelők nemzetközi szervezetének indonéz főtitkárát.

A globalizációellenes mozgalom egyik legismertebb alakja sajtóértekezleten szólította fel a hongkongi hatóságokat, hogy engedjék szabadon a tüntetőket.

A helyi rendőrség szóvivője felhívást tett közzé, hogy senki ne csatlakozzon a megmozdulásokhoz.

A hatóságok még a szombatinál is erőszakosabb cselekményekre számítanak a tanácskozás zárónapján.

A megbeszélésen még mindig nincs egyezség a zárónyilatkozatról, amelyben a fő kérdés a fejlett országok mezőgazdasági exporttámogatásának megszüntetése. A dokumentumot a miniszteri értekezlet elé terjesztették.

A WTO 149 tagállama szerint az exporttámogatások megvonásának kezdete leghamarabb 2008-ra várható, így a rendelkezés nem érintené az Európai Unió 2013-ig érvényes közös agrárpolitikáját.

Címlapról ajánljuk
Simon Petra: Ez a győzelem még több hitet ad nekünk

Simon Petra: Ez a győzelem még több hitet ad nekünk

A védekezésváltásnak és jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően fordított a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen. A csapat több tagját a horvátok elleni vb-meccsre emlékeztette a mostani diadal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×