eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ukrajna egyelőre nem lesz a WTO tagja

Ukrajna nem válik az év végéig a Világkereskedelmi Szervezet tagjává - közölte az ukrán külügyi szóvivő. Az ukrán kormány azt remélte, hogy a Hongkongban zajló értekezleten a szervezet felkínálja a tagságot.

Megfigyelők szerint a késedelem legfőbb oka, hogy az ukrán parlament még nem fogadott el hét, a tagsághoz elengedhetetlenül szükséges törvényt, köztük a cukor kvótáját érintő jogszabályt. Ezen kívül néhány kétoldalú megállapodás is aláírásra vár.

A hongkongi találkozón Ukrajna mint tagjelölt ország képviselteti magát, a kijevi delegációt a gazdasági miniszter vezeti. A tervek szerint fogadja őt a Világkereskedelmi Szervezet főtitkára, valamint külön tárgyalásokat folytat több tagállam küldöttségének képviselőivel is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ábrahám Minna a középdöntőben, Pádár Nikolettet kizárták

Ábrahám Minna a középdöntőben, Pádár Nikolettet kizárták

Pádár Nikolettet fő számában, 200 méter gyorson kizárták, Ábrahám Minna azonban a 13. helyen továbbjutott a középdöntőbe vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×