eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Nyitókép: Pexels.com

Az emberiség rémálma most zuhan ránk

Az emberiségre szabadítja az „adatvédelmi rémálmot” a Microsoft.

Potenciális „adatvédelmi rémálomnak” titulálták korábban a kritikusok a Recall funkciót, amikor 2024 májusában bemutatta azt a Microsoft – írja a BBC alapján az Economx.

A BBC arra is emlékeztet, hogy a koncepció akkora ellenállást váltott ki, hogy a technológiai óriás elhalasztotta a megjelenését.

A vállalat most azt tervezi, hogy novemberben újraindítja a mesterséges intelligenciával (AI) működő eszközt új, CoPilot+ számítógépein. Bejelentették, hogy néhány vitatottabb funkció kikerült, például az, hogy nem lesz alapértelmezésként bekapcsolva, hanem engedélyezhető lesz.

Az eszköz egy verzióját a CoPilot+ számítógépeken – amelyeket a Microsoft a valaha épített leggyorsabb és legintelligensebb Windows PC-nek minősített – a terveknek megfelelően júniusban piacra dobták volna.

Az indulás tovább késett, most őszre halasztották. A cég további biztonsági intézkedéseket is bejelentett rá.

A Microsoft Windowsért és eszközökért felelős vállalati alelnöke, Pavan Davuluri kijelentette, a képernyőképekhez csak biometrikus bejelentkezéssel lehet hozzáférni, és az olyan érzékeny információkat, mint például a hitelkártyaadatok, nem rögzítik. A Recall csak a nagy teljesítményű beépített mesterséges intelligencia chipekkel rendelkező, testre szabott laptopok CoPilot+ termékcsaládjában érhető el - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 21:43
×
×
×
×