eur:
396.5
usd:
359.94
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Földgázkút a Békés vármegyei Nyékpusztán 2023. február 12-én. Az Energiaügyi Minisztérium közlése szerint február 13-án áll üzembe az első kút a Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen és a napokban megkezdődik a második kút fúrása is.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Brüsszelnek nem tétel az orosz gáz

Európai Bizottság szerint nem jelent kihívást az energiaellátás biztonságára

Az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett az orosz gáz fokozatos kivonása mellett, ez ugyanis megtehető anélkül, hogy kihívást jelentene Európa energiaellátásának biztonságára - jelentette ki az energiaügyekért felelős uniós biztos az energiaunió helyzetéről szóló 2024-es jelentés bemutatásakor szerdán.

Brüsszeli sajtótájékoztatóján Kadri Simson közölte, az Európai Unió a tagállamokkal közösen az Ukrajnán keresztül érkező, Oroszországból származó gáz tranzitjára vonatkozó megállapodások lezárására törekszik - szavai szerint ugyanis - az EU képes létezni anélkül, hogy gázellátása az ukrán tranzitútról származna.

"Együtt sikerül véget vetnünk az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való több évtizedes függőségnek. Amíg korábban évente 150 milliárd köbméter gázt importáltunk Oroszországból, ma már kevesebb, mint 50-et" - fogalmazott az uniós biztos.

Címlapról ajánljuk
Fontos részleteket árult el a kkv-k fejlesztéséért felelős új államtitkár
gazdaságélénkítő akcióterv indul

Fontos részleteket árult el a kkv-k fejlesztéséért felelős új államtitkár

A cél az, hogy a jövőben a gazdasági növekedés minél nagyobb részét a hazai kis- és középvállalkozások állítsák elő, részben ennek megvalósítása érdekében és a kkv-k versenyképességének javításáért jön létre egy új, önálló államtitkárság – mondta az InfoRádióban Szabados Richárd. Az államtitkár hozzátette: kezdetben a beruházásösztönzés, a beszállító-fejlesztés és a kiemelt iparágak támogatása lesz a legfőbb feladat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×