eur:
398.47
usd:
362.5
bux:
69419.94
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Gold coin Stack On the table save money Taking care of money
Nyitókép: ArtRachen01/Getty Images

Százmillió eurós tőkealapot indított a Nemzeti Tőkeholding és a Mol-csoport

Új, 100 millió eurós keretösszegű tőkealapot hozott létre a Nemzeti Tőkeholding (NTH) és a Mol-csoport a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-k értéknövelésére.

A Baross Gábor Tőkeprogram keretében bejegyzett, a budapesti központú Lead Ventures által kezelt Digital and Circular Tomorrow Magántőkealap az olyan növekedési fázisban lévő kis- és középvállalkozásokat célozza Magyarországon és Európában, amelyek elsődlegesen az energetikában, a vegyiparban, a járműiparban, a gépgyártásban, illetve a digitális megoldásokat kínáló és a körkörös gazdasági célokat is elősegítő szektorokban tevékenykednek.

A 10 éves futamidejű alap 100 millió eurós jegyzett tőkével jött létre, a forrás 49 százalékát az MFB Invest Zrt., 51 százalékát pedig – az NTH a piaci szereplők aktivitását ösztönző irányelveivel összhangban – magánbefektetőként a Mol Nyrt. leányvállalata, a Mol CVC Investment Kft. biztosítja. A tőkealap kezelését a növekedési fázisban lévő vállalatok finanszírozásának specialistája, a Lead Ventures Alapkezelő Zrt. látja el.

Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a piaci szereplők bevonása a vállalkozások finanszírozásába elengedhetetlen az egészséges gazdasági szerkezet kialakításához. Éppen ezért ösztönzik az olyan kezdeményezéseket, amelyekben az állami szerepvállalás mellett a magánszektor is bekapcsolódik a befektetési ügyletek megvalósításába, ezáltal hathatósan érvényesülnek a nemzetközi szintű tőkebefektetési sztenderdek is – emelte ki.

A Nemzeti Tőkeholding csoport állami hátterű intézményrendszer, amelynek feladata, hogy a részben vagy teljes mértékben állami hátterű, hazai és nemzetközi, széles iparági fókuszú tőkealapok számára harmonizált, kiszámítható működési keret- és normarendszert, a hazai vállalkozások megfelelő tőkefinanszírozásához pedig egységes állami tőkebefektetési stratégiai irányt biztosítson.

Címlapról ajánljuk

Manhercz Krisztián: két nap múlva jön egy döntő

A szerbek elleni négygólos diadal után is a földön kell maradni és dolgozni tovább – mondta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Ez már szinte mészárlás: több mint 1000 pontos mínuszban nyithat a Dow

Ez már szinte mészárlás: több mint 1000 pontos mínuszban nyithat a Dow

Nyáron a fű se nő a tőzsdéken, a traderek is nyaralnak, gondolhatnánk, ezzel szemben ma reggel viszonylag durván indult a hét, zuhannak a részvénypiacok, a kriptopiacok, ütik a japán részvényeket, az európai tőzsdéken is nagy az esés, és a határidős részvényindexek az amerikai tőzsdéken sem ígérnek sok jót. A befektetők most azt árazzák, hogy az Egyesült Államokban recesszió jön, és a Fednek vészkamatcsökkentéseket kell végrehajtania, de a nagy sztori most a japán jen, ami durván erősödik a múlt heti kamatemelés óta, világszerte zárják a befektetők a korábban alacsony jenkamatok mellett hitelekből finanszírozott pozícióikat, és ha ez nem lenne elég, több esetben fontos technikai szintek estek el a piacokon, ami felerősítette az esést, ráadásul durva geopolitikai feszültség van kibontakozóban Irán és Izrael között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×