eur:
397.97
usd:
364.7
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyitókép: Pexels.com

Alaposan leértékelték a Wizz Airt a gyenge negyedéves eredmények után

A vállalat menedzsmentje jelentősen csökkentette az idei eredményvárakozást, ezután két komoly célárcsökkentés is érkezett a légitársaság részvényeire.

A Wizz Air esését az okozta, hogy az április-június közötti időszakban megállt az utasforgalom növekedése a cégnél, miközben a riválisok közül a Ryanair és az easyJet is növekedésről számolt be ezen a soron - írja a Portfolio.

Emellett a Pratt & Whitney hajtóművek átvizsgálása miatti gépleállások is jelentős pluszköltségeket terhelnek a légitársaságra, és a devizaárfolyamok alakulása sem volt kedvező.

A Wizz Air menedzsmentje a vártnál gyengébb negyedéves számok hatására csökkentette a teljes évre vonatkozó profitvárakozását:

2024-ben így mindössze 350-450 millió eurós nettó eredményt várnak a korábban kitűzött 500-600 millióshoz képest.

Az eredmények hatására két nagy elemzőház is csökkentette a társaság részvényeire vonatkozó célárait:

  • a Barclays 19 fontról 16 fontra,
  • a Morgan Stanley pedig 24,5 fontról 19 fontra.

Jelenleg 27,2 font a Refinitiv adatai szerint a célárak átlaga, ami közel 84 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A kedvezőtlen eredmény hatására azonban egyáltalán nem lenne meglepő, ha a következő napokban más elemzőházak is visszavágnák a papírra vonatkozó céláraikat - írja a lap.

A tegnapi nap folyamán 20,9 százalékot esett a Wizz Air árfolyama, eddigi éves összesítésben pedig 31,2 százalékos mínuszban van a vállalat papírja.

Címlapról ajánljuk

portré
Ő Kós Hubert, "a koronavírus hercege"

A párizsi olimpia első magyar aranyérmesének eddigi sportolói pályafutása, de akár egész élete is a tudatos építkezés biztos gyümölcsözőségéről szól, no meg arról, hogy ha jön a nagy lehetőség, nem a kérdések, hanem a válasz ideje jön el. Kós Hubert az éremátadón sem felejtette el, ki szorul a leginkább támogatásra, de nem ragaszkodik konkrét tervekhez a Los Angeles-i olimpiáig hátra lévő négy évben, Bob Bowman úgyis tudja, melyik számban lehet újra bajnok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×