eur:
387.24
usd:
356.29
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó cég egyik központja a Maryland állambeli Gaithersburgben 2021. április 5-én. A Biden-adminisztráció április 3-án a Johnson & Johnsont bízta meg a problémás baltimore-i Emergent BioSolutions gyár irányításával, amelyben egy gyártási hiba miatt tönkrement a J&J koronavírus-vakcinájának 15 millió adagja. Ekkor még az AstraZeneca vezette a létesítményt, és a problémát az okozta, hogy összekeverték az AstraZeneca és az amerikai cég készítményeinek alapanyagát.
Nyitókép: Jim Lo Scalzo

Emlékszik még az AstraZeneca vakcinára? Elfelejtheti!

A gyártó kiszáll azok versenyéből, akik folyamatosan frissítik oltóanyagukat a meg-megújuló koronavírus-variánsok ellen.

A gyártása és szállítása is befejeződik az AstraZeneca Covid-vakcinájának, a cég The Guardianben ismertetett álláspontja szerint más gyártóknak már korszerűbb, jobb oltóanyagai vannak, kiszállnak a versenyből - jelent meg a Telexen. Már az önkéntes forgalombahozataliengedély-visszavonás is megtörtént néhány hete.

Az EU-s gyógyszerügynökség listáján kedd óta nem szerepel az AstraZeneca szere.

A gyártó közleménye azonban azt is megjegyzi: a járvány idején 6,5 millió életet mentettek meg a használat első évében, és több mint 3 millió adagot használtak fel belőlük világszerte.

Az adenovírus-oltóanyag egy időben a hírek középpontjában volt, mert kiderült róla, hogy igen ritka mellékhatásként vérrögösödést okozhat. Egészen pontosan a vérlemezkeszám-csökkenéssel társult vérrögképződés, vagyis TTS kockázata nő meg az oltással, ez az állapot 100 ezer beoltott emberből körülbelül 2-3-nál fordult elő.

Amely vakcinák most elérhetők és frissek:

  • Pfizer
  • Moderna.

A WHO ajánlásai és elvárásai is folyamatosan frissülnek a megfelelő vakcinákkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×