eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Electric car lithium battery pack and power connections
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Három új, gigantikus akkumulátorgyár épül Európában

Európai székhelyű autógyártók állnak a háttérben.

A Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies közös tulajdonában lévő ACC (Automotive Cells Company) európai autóakkumulátor-gyártó hétfőn bejelentette, hogy lezárult egy három európai "gigagyár" fejlesztéséhez szükséges nagyszabású, 4,4 milliárd euró értékű finanszírozási kör. Az összegyűlt, illetve felajánlott pénzek között banki források, állami támogatások és az ACC három részvényesének készpénzinjekciói szerepelnek.

Mint a Portfolio írta, a forrásból négy új ACC gyártósor építését finanszírozzák: létesül egy második Franciaországban, egy első a németországi Kaiserslauternben és kettő az olaszországi Termoliban. Ezek a vállalat első, lítiumion-akkumulátorokat gyártó üzemét egészítik ki, amelyet az észak-franciaországi Billy-Berclau-ban nyitottak meg tavaly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×