eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

Eldőlt, hol épül új autógyár Magyarországon – nem is akármilyen kocsik készülnek majd

Német lapinformációk szerint meghozta a nagy döntést a kínai BYD.

Kiszivárgott információk alapján Magyarországon épülhet meg a BYD első európai autógyára, a beruházás Szegeden valósulhat meg – írja a vezess.hu. Mint az Infostart is beszámolt róla, a projektért Franciaország, Lengyelország, Németország és Spanyolország is versenyben volt,.

Az információt a Reuters a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungra hivatkozva közölte, eszerint a BYD meghozta a döntést és hazánkban fogja felépíteni első európai személyautó gyárát.

A BYD-nek ez lenne a második magyarországi létesítménye, hiszen Komáromban már 2017 óta gyártanak elektromos buszokat, továbbá Fóton egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is létesítenek egy 10 milliárd forintos beruházás keretében.

A Reuters megkeresésére a BYD azt közölte, még mindig folyamatban van a megfelelő európai helyszín keresésére, a hivatalos döntésről csak az év végén várható bejelentés. A magyar kormány nem reagált a hírügynökségnek a hír megjelenéséig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×