eur:
393.11
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Van egy termék, ami még a benzinnél is jobban drágul

A narancslé ára várhatóan a másfélszeresére nő a magyar boltokban, míg a nyers gyümölcs ára egyelőre nem száll el.

Jövőre – gyümölcstartalomtól függően – 40 százalék körüli drágulás várható a hazai boltokban a narancsleveknél és a narancsos vegyes gyümölcsleveknél – állítja egybehangzóan Mészáros Dezső, a Sió Eckes Kft., illetve Kardos Gábor, a Rauch Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A levek alapjául szolgáló narancslé-koncentrátumból komoly hiány alakult ki, a sűrítmény világpiaci ára pedig a tavalyi több mint kétszeresére, tonnánként 4,2- 4,3 ezer dollárra ugrott, és várhatóan ott is marad – írja a hvg.hu.

A magyar boltokban kapható déligyümölcs árára a floridai terméscsökkenés várhatóan nem lesz érdemi hatással. Magyarországon jelenleg a dél-afrikai import határozza meg az árakat, így kilónként 900–1100 forintért kapható a déligyümölcs az üzletekben. A görögországi Lakonía régióban már megkezdődött a Valencia fajta betakarítása. Az ottani termelők szeptember elején óriási keresletről és magas árakról számoltak be, de ez a termék különlegesen korai piacra kerülésének köszönhető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×